Vacature: MAAKBAAR LEUVEN ZOEKT TWEE PROJECTLEIDERS

•  Projectleider repairbeweging - onderdelenplatform
•  Projectleider burgerbeweging – citizen science

Maakbaar Leuven wil op korte termijn een team van twee projectleiders aanwerven voor de uitbouw van zijn burgerplatform, op basis van twee projecten.
Deze gevarieerde jobs bieden een unieke kans aan geëngageerd personen om mee vorm te geven aan een koploper in de transitie naar een circulaire economie.

AAN WELK VERHAAL SCHRIJF JE MEE?

•  Projectleider repairbeweging - onderdelenplatform
•  Projectleider burgerbeweging – citizen science

Maakbaar Leuven wil op korte termijn een team van twee projectleiders aanwerven voor de uitbouw van zijn burgerplatform, op basis van twee projecten.
Deze gevarieerde jobs bieden een unieke kans aan geëngageerd personen om mee vorm te geven aan een koploper in de transitie naar een circulaire economie.

Maakbaar Leuven is opgericht in 2018 als een breed platform van burgers, organisaties en bedrijven. Maakbaar Leuven ondersteunt de beweging van vrijwillige herstellers in repair cafés en wil hiermee de basis leggen voor een lokale repaireconomie. Het delen van kennis, middelen en infrastructuur vormt de belangrijkste bouwsteen voor dit burgergedreven project. Het hoofddoel is meer producten laten herstellen en een alternatief bieden voor de wegwerpeconomie. Herstellen als deel van de circulaire economie.
 
Om die ambitie waar te maken ontwikkelt Maakbaar Leuven een brede werking.
De beweging van Repair Cafés wordt ondersteund met concreet materiaal (gereedschapskoffers, opleiding) en wordt versterkt met digitale tools (bv www.repairconnects.org). In de Repairhub in Maakleerplek experimenteert Maakbaar Leuven met een fysiek repaircenter om meer kwaliteit en volume te kunnen realiseren. Vanuit die praktijken wil Maakbaar Leuven concrete stappen zetten om professionele herstellers te betrekken, een verdienmodel uit te werken en mee voor nieuwe tewerkstelling te zorgen.
 
Maakbaar Leuven werkt samen met verschillende partners (o.a. Stad Leuven, KU Leuven, kringwinkels, Ecowerf en sociaal-culturele organisaties) aan projecten, campagnes en tools die burgers rechtstreeks aanspreken om meer te herstellen en die herstellers ondersteunen in hun activiteiten. Het verzamelen en ontsluiten van data en kennis is een belangrijk onderdeel in die werking. Hiervoor zet Maakbaar Leuven mee in op de ontwikkeling van verschillende digitale tools en de uitbouw van een luik ‘citizen science’.
 
De vele vrijwilligers vormen de kern van Maakbaar Leuven. Zij organiseren de repairactiviteiten, ontwikkelen opleidingen, bouwen de online tool RepairConnects verder uit en brengen nieuwe ideeën aan. Samen met 30 partner-organisaties dragen deze vrijwilligers de beweging.
 
Die energie wordt samengebracht in de stuurgroep. De uitvoering van het actieplan wordt hier opgenomen en de verdere richting voor de beweging wordt hier voorbereid. Het bestuur van de vzw Maakbaar Leuven waakt over de zakelijke en lange termijnengagementen van Maakbaar Leuven.
 
De kerngroep met vertegenwoordigers uit het bestuur en de stuurgroep vormt samen met de projectleiders het operationele hart van Maakbaar Leuven. Deze kerngroep zorgt voor de aansturing van de medewerkers.
 
Maakbaar Leuven wil haar expertise verder ontwikkelen en ter beschikking stellen van elke burger of organisatie die de schouders wil zetten onder de lokale hersteleconomie. Maakbaar Leuven stimuleert hiervoor het delen van kennis, data en infrastructuur.
 
De uitgebreide vacatures vind je hier:
Projectleider repairbeweging - onderdelenplatform
Projectleider burgerbeweging – citizen science

ONS AANBOD

  • Een contract (80 of 100% vte) van onbepaalde duur
  • Verloning volgens de barema’s van het paritair comité 329 (sociaal-cultureel werk), maaltijdcheques twv 8 euro, eindejaarspremie en vergoeding woonwerkverplaatsing.
  • Plaats van tewerkstelling is Avansa Oost-Brabant in Heverlee, één van de partners van Maakbaar Leuven.

 

SELECTIEPROCEDURE

  • We verwachten je motivatiebrief en CV uiterlijk op donderdag 27 september om 12u. Solliciteren kan enkel op het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  • Een eerste (en eventueel tweede) sollicitatiegesprek wordt gepland in de week 20 september (avonden).

MEER INFORMATIE

Meer info over Maakbaar Leuven is te vinden op: