RepairConnects

Online hulp bij herstellen

Ook wanneer Repair cafés even niet kunnen doorgaan, biedt de repair-beweging Maakbaar Leuven een oplossing. Sinds mei 2020 kan je ook op het herstelplatform RepairConnects terecht voor het herstellen van defecte toestellen.

Door de coronamaatregelen kunnen we tijdelijk geen Repair cafés organiseren. Daarom brengt het online platform RepairConnects nu ook toestellen en herstellers samen. Samen gaan we op zoek naar een goede ‘match’.

Extra schakel

Samen zoeken we naar de geschikte oplossing om het apparaat te herstellen: een videocall, het doorsturen van een bruikbaar filmpje of een andere oplossing. Een extra schakel dus om burgers aan te zetten om meer te herstellen! Neem een kijkje en ontdek hoe het werkt op https://www.repairconnects.org/.

RepairConnects is een initiatief van Maakbaar Leuven, in samenwerking met Stad Leuven en softwarebedrijf Statik. Dit initiatief kadert in de opstart van het Europees project Sharepair. Bedoeling is om in de komende jaren herstellen in Leuven en partnersteden op een hoger plan te brengen. Met een online Repair-gids, een centraal Repair-atelier, 3D-printen van onderdelen voor herstellingen en talrijke andere acties voor een duurzame en circulaire stad.