Samen repareren

Maakbaar Leuven organiseert maandelijks een 'Repair café' op wisselende locaties.

Wat is een Repair café?

Een repair café is een bijeenkomst die draait om samen spullen repareren. Je kan er als particulier naartoe komen met iets dat stuk is. Het kan bijvoorbeeld gaan om kapotte elektrische apparaten, fietsen, speelgoed, kledij etc. Vrijwillige herstellers met de nodige reparatiekennis en -vaardigheden buigen zich dan over het probleem, gratis en voor niets.

Bekijk hier een filmpje dat Radio2 maakte tijdens een van onze Repair Cafés! 

Waar en wanneer?

We organiseren Repair cafés in samenwerking met organisaties in de brede regio rond Leuven. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal beschikbaar om allerlei reparaties uit te voeren. 

In onze agenda of op Facebook vind je de data voor de volgende Repair cafés. Er zijn ook online Repair cafés, waarvoor je je kan aanmelden via het digitaal platform RepairConnects

Mee herstellen?

Mee herstellen wordt sterk aangemoedigd. We houden ook repair data bij, zodat we samen expertise opbouwen en kunnen delen.

Als je ons wil komen helpen als hersteller vind je meer informatie op deze pagina. Je kan ook om meer info vragen via info(at)maakbaarleuven.be. 

Zelf organiseren?

Maakbaar Leuven ondersteunt repair-groepen en mensen  om het idee en de doelstellingen van een repair café te realiseren in Leuven .

Wil je zelf hersteloplossingen aanreiken en zo de wegwerpeconomie een halt toeroepen? Neem contact met ons op via info(at)maakbaarleuven.be. We hebben draaiboeken, checklists, flowcharts... die je op weg zetten en begeleiden je van a tot z.

 

 

Foto's: Joey Heirman