Maakbaar Leuven: Herstellen start hier!

Geert Vanpee

  • Geert is gebeten door herstellen
  • Vooral bezig met fijne mechanica

“Ik wilde al van jongs af weten hoe knopjes functioneren”

Welke rol speelt maken in je leven?

Als blinde heb ik vaak hulp nodig van anderen. Maar doordat ik bepaalde dingen kan herstellen, ben ik weer meer onafhankelijk.

Ben je al lang bezig met maken of herstellen?

Ja, dat zat er al van jongs af in. Als peuter was ik enorm nieuwsgierig naar de werking van alles wat ik in mijn handen kreeg. Ik drukte graag op knopjes en wilde ik weten hoe die knopjes functioneren. Door heel veel dingen uit elkaar te gooien, kreeg ik door hoe toestellen in elkaar zitten en hoe ze horen te werken.

Wat is je eerste maak/repair-herinnering?

Bij ons thuis hadden we een tijdschakelaar, opdat de wasmachine na een bepaald uur zou beginnen draaien. Op een keer deed dat ding het niet meer. Mijn vader had het opengeschroefd, maar hij begreep niet helemaal hoe het werkte. Na lang zoeken kreeg ik door dat een plastieken hefboompje van zijn scharnierpunt gesprongen was. Ik klikte het er weer op en voilà, onze machine kon weer werken met een timer.

Op welk gerepareerde voorwerp ben je het meest trots?

Wat me altijd zal bijblijven, is de afgebroken geleider van een schuif in de keuken, waardoor mijn schuif niet meer toe ging. Met een boor heb ik de gaatjes in die geleider zo gemaakt dat je de kop van de schroeven er voor een stukje in kan schuiven. Zo heb ik alles weer vastgezet.

Wie is je eigen repair/maak-held?

Gewoon: iedereen die het nut van herstellen inziet. Je kan het maar proberen en kijken hoe het afloopt. En zit het echt niet in je genen, dan ben je vast en zeker een krak op een ander vlak. Je vindt dan sowieso wel iemand in je omgeving die jouw spullen graag wil herstellen!

“Als ik dingen kan herstellen, ben ik meer onafhankelijk”

Agenda

15 Dec 2019;
02:00PM - 05:00PM
Repair Café met Geefplein- Hof Ter Vlierbeke
21 Dec 2019;
09:30AM - 11:30AM
Repair Café - Herent
18 Jan 2020;
02:00PM - 05:00PM
Repair Cafe - Maakbar
19 Jan 2020;
02:00PM - 05:00PM
Repair Café Haacht

Nieuwsbrief

Schrijf je in!
Please wait

Doe mee

Burgers, organisaties en bedrijven zijn samen aan zet. Doe jij ook mee?

Contacteer ons

Go to Top