Eerste Repair Cafe Hal5 

3/10/2019: Afgelopen donderdag vond het eerste Repair Cafe van een nieuwe Repair-groep plaats Hal 5 tijdens de wekelijkse buurtbar. De impact van de avond: 24 voorwerpen (incl textiel) binnen: 15 herstelt, 5 waarvoor we extra onderdelen of tijd nodig hebben, en 4 stuks waarvoor we het moesten opgeven.  Goed voor: 37kg Afval  en 287kg CO2 uitstoot vermeden… en dat nog zonder de impact van het textiel.

Eerste Repair Cafe Hal5 

3/10/2019: Afgelopen donderdag vond het eerste Repair Cafe van een nieuwe Repair-groep plaats Hal 5 tijdens de wekelijkse buurtbar. De impact van de avond: 24 voorwerpen (incl textiel) binnen: 15 herstelt, 5 waarvoor we extra onderdelen of tijd nodig hebben, en 4 stuks waarvoor we het moesten opgeven.  Goed voor: 37kg Afval  en 287kg CO2 uitstoot vermeden… en dat nog zonder de impact van het textiel.

Er kwamen heel wat bezoekers en geïnteresseerden opdagen. Spijtig genoeg moesten enkele mensen teleurgesteld worden die later aankwamen. Een warme oproep van de organisatoren dus om indien mogelijk zo vroeg mogelijk aan te melden. Je kan mee herstellen of een drankje nuttigen aan de Hal5-bar. 

 

Roos: "Zodra ik binnenkwam werd ik warm onthaald door de andere herstellers"

Hier volgen enkele getuigenissen van de Nieuwbakken herstellers:  

Roos, Textiel:

“Deze korte kennismaking met het repair café was super, ik was pas laat kunnen komen, maar van zodra ik binnenkwam werd ik warm onthaald door de andere repairders, twee "reizigers" net terug van Kopenhagen, waren even dag komen zeggen, maar hun rugzak was aan één kant helemaal opengescheurd, en om veilig thuis te geraken met alle gerief, heb ik dat probleempje snel aangepakt met naald en draad, gekregen van een andere repairder! Heel fijne, erg behulpzame mensen, die repairders! Ik kom zeker terug! “

Veerle: "Het gewoon een kwestie van aan de slag durven gaan"

Veerle, all-around:

“Mijn eerste ervaring als repairder was zeer fijn: de mede-repairders zorgen ervoor dat je je direct voelt opgenomen in de groep. En dan is het gewoon een kwestie van aan de slag durven gaan, hulp durven te vragen en zelf ook veel bijleren. Elke helpende hand is duidelijk welkom!”

“De hulp komt ook van de bezoekers kant: van een bezoekster mochten we haar herstelde naaimachine gebruiken om de rest van de avond enkele textiel herstellingen uit te voeren!”

Karel, bezoeker die zelf aan de slag ging:

“Het was een heel leuke kennismaking met de herstellers en jullie werking”