SEAD (Space Ecologies Art and Design), is een internationaal transdisciplinair netwerk bestaande uit artiesten, wetenschappers, ingenieurs en activisten. We herdenken en hervormen de toekomst door kritisch te denken en praktische experimenten. Om dit te bereiken, herdenkt SEAD paradigma’s door projecten uit te voeren waarin ecologie, technologie en gemeenschappen radicaal met elkaar worden geïntegreerd..

Het netwerk van SEAD bestaat wereldwijd uit meer dan duizend leden uit Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. Dit netwerk is tot stand gekomen door meer dan dertig projecten in deze regio's.

Door middel van co-creatie wil SEAD de toekomst prototypen." Met het Seeker-project landen we met SEAD in Leuven. Binnen dit project onderzoeken we hoe een samenleving op de een ruimteschip kan bestaan. Door de randvoorwaarden die hieraan verbonden zijn, zal zo'n maatschappij principes als circulaire economie in zijn visie moeten integreren. Praktisch gezien wordt bij de constructie van dit ruimteschip-concept gebruik gemaakt van bouwmateriaal dat wordt ge-upcycled, e-waste dat terug tot leven wordt gewekt en voeding dat lokaal wordt geteeld. "Binnen het Seeker-project worden enkele workshops georganiseerd rond ecologie en samenleving, waarin enkele basisprincipes worden toegelicht aan de deelnemers.
Door middel van co-creatie wordt nadien een ruimteschip-concept gebouwd wat tentoon zal worden gesteld op de Arenberg-site tijdens het Arenberg festival.

Co-creatie, prototyping, ruimtevaart