Fietsmobiliteit ondersteunen, dat is het DNA van VELO. Denk aan het uitbaten van fietspunten in Leuven, Aarschot en Diest. Fietsverhuur aan studenten, toeristen en anderen. Ter beschikking stelling en onderhoud van bedrijfsfietsen. Schoolfietsen enz.

In dit kader verwerkt VELO ook de fietswrakken en weesfietsen van de Leuvense fietscentrale en van diverse politiezones uit Oost-Brabant. Ofwel worden ze opnieuw in orde gezet (vooral voor studentenverhuur), ofwel worden ze verschroot in diverse deelfracties. Fietsherstel voor de eigen vloot, maar ook van particulieren is een dagelijkse activiteit.

VELO biedt opleiding aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze kunnen er vaak ook terecht voor een werkervaring en worden mee georiënteerd naar een reguliere job.

Al 25 jaar verkondigt VELO de maakbaarheidsgedachte in Leuven en omgeving ivm fietsen. Nu deze visie met vele andere partners kan gedeeld worden, participeren we van harte. Opdat de wegwerpsamenleving een halt kan toegeroepen worden. En in de hoop dat we uiteindelijk samen voldoende stem hebben om de kwaliteit van de geproduceerde goederen te verhogen. "Het zelfherstelatelier dat nu voor studenten bestaat verder mee uitbreiden en op termijn openstellen voor iedereen.
Inzetten op retro art-bikes, gemaakt van oude kaders en street art wise geüpgraded.

Het aanbod betaalbare tweedehands koopfietsen verhogen in samenwerking met partners.

 Fiets, duurzame mobiliteit, opleiding