KSLeuven "Wil Vlaams-Brabant tegen 2040 klimaatneutraal zijn, moet ook de CO2-uitstoot van scholen terug gedrongen worden. Scholen kampen vaak met verouderde gebouwen en hoge energiefacturen. De provincie Vlaams-Brabant en KSLeuven hebben de handen in elkaar geslagen om samen voor duurzame en energiezuinige scholen te gaan.

Dit schooljaar zijn we gestart met het project Energieke Scholen. Doel is het uitwerken van een aanpak voor alle secundaire scholen van KSLeuven rond het verduurzamen van hun energiegebruik, het begeleiden en uitwerken van een educatief luik voor leerkrachten en leerlingen en het zoeken naar coöperatieve middelen om de maatregelen te financieren.

" Vanuit het gedachtegoed van Energieke Scholen willen we graag achter dit ecologisch waardevolle initiatief staan. We willen zo onze jongeren bewust maken van de hedendaagse wegwerpcultuur en hen kennis laten maken met oplossingen die duurzaam zijn. info verspreiden over aanbod Maakbaar Leuven bij onze scholen, organiseren van klimaatdag met workshops (repaircafé)

Energieke scholen, KSLeuven, secundair onderwijs

https://www.facebook.com/energiekescholen/