Leuven MindGate is een samenwerkingsverband van organisaties met als twee belangrijkste doelstellingen:

  • De Leuvense regio op de wereldkaart positioneren als een hoogwaardige regio met hoge levenskwaliteit, een internationaal gevestigde positie en naam op het gebied van drie speerpuntsectoren: gezondheid, technologie en creativiteit.
  • Het ecosysteem versterken door kruisbestuivingen te bevorderen, talent en investeringen aan te trekken en start-ups te faciliteren."

Onderzoek en innovatie moet nog sterker worden ingezet voor duurzame oplossingen.

Herstellen is een een strategische hefboom voor de transitie naar een circulaire economie, om gebruik van energie en materialen te verminderen, en om nieuwe, duurzame productieprocessen te initiëren.

Burgers kunnen kiezen om anders om te gaan met spullen, en wijzen daarmee ook de weg naar duurzame, gebruikersgerichte innovatie en design. Deze beweging bevordert ook een nieuwe stadseconomie, met nieuwe mogelijkheden voor verantwoord consumeren, produceren en een nieuwe maakindustrie." Repair data bezitten een schat aan informatie die gebruikt kan worden om nieuwe onderzoeksactiviteiten op te zetten, betere producten en diensten te ontwikkelen en nieuwe samenwerkingen uit te werken.

netwerken, evenementen, internationalisering

www.leuvenmindgate.be

https://www.leuvenmindgate.be/news/and-summit-festival-summary