KVLV regio Leuven KVLV, vrouwen met vaart is een vereniging waar vrouwen initiatieven nemen tot ontmoeting, vorming en creativiteit, met een kritische visie om mens en maatschappij met als doel zorg en duurzaamheid te versterken. Streven naar een duurzamere samenleving is tevens zorg dragen voor elkaar en voor de volgende generatie.

KVLV is als nationale vereniging gegroeid vanuit het platteland met heel veel aandacht en respect voor mens en natuur. Deze waarde vinden wij belangrijk om ook dit aan bod te laten komen in een verstedelijkt gebied. "De voorbij jaren organiseerde KVLV regio Leuven verschillende geefpleinen o.a. in Egenhoven samen met Egenhoven kermis, in Heverlee Terbank, op het Joris Helleputteplein en in Wilsele-Putkapel i.s.m. de lager school.

KVLV was ook actief betrokken bij de opening van de boekenkast in Egenhoven. KVLV bood ook verschillende workshops waar het werken met recuperatiemateriaal voorop staat o.a. i.s.m. de ruimtevaart; van Tshirt tot winkeltas. Ook workshops zoals red de restjes en koken met seizoen groenten kwamen aan bod.


Na het organiseren van 2 kledingruil i.s.m. AVEVE Leuven Diestsestraat gaat KVLV nu in het najaar i.s.m. Kid-fonds een kledingruil organiseren in Leuven campus Arenberg.

Elke maand is er een brei en haakcafé waar kennis en materiaal gegeven en gedeeld wordt. Voor 2019 staat er een ecowandeling op het programma waar een aantal projecten bezocht worden en tijd is voor reflectie naar eigen doen en handelen."

zorg, duurzaamheid door ontmoeting en vorming