Maakbaar Leuven: Herstellen start hier!

REPAIR APP

Repairders bezitten een schat aan repair-informatie die te vaak nog verloren gaat.
Burgers zoeken soms tevergeefs naar iemand die hen kan helpen bij reparaties, retouches, ...
Onderzoekers en organisaties zijn geïnteresseerd in de verbruikspatronen bij gezinnen.
Hoe kunnen we deze mensen dichter bij elkaar brengen, de informatie bewaren en nuttiger gebruiken?

Op deze manier is het idee ontstaan om een smartphone-applicatie te ontwikkelen die de repair-community in Leuven kan ondersteunen.

Na enkele succesvolle brainstorm-sessies werd in 2019 een prototype van de app door Maakbaar Leuven-partner Kunlabora ontwikkeld.
In 2020 heeft het Leuvense softwarebedrijf Statik de ontwikkeling van de app op zich genomen in het kader van het Europese Interreg-project. 
Achter de schermen wordt hard gewerkt om in 2020 een MVP ("Minimum Viable Product") te lanceren in een testgroep. Het is de bedoeling om met feedback van de gebruikers zelf tot de meest bruikare applicatie te komen. Zo werd reeds beslist om de app multiplatform te maken (zowel voor smartphone, tablet, PC, ...). Eveneens staat een integratie met de Fixometer, de huidige standaard om repairgegevens te loggen, hoog op het verlanglijstje. Er werd reeds met The Restart Project, de organisatie achter Fixometer, contact opgenomen om die integratie vlot te laten verlopen. 

 

REPAIRCONNECTS (UPDATE 12/05/2020):

Een eerste versie van de applicatie is gepubliceerd. Neem een kijkje op www.repairconnects.org voor meer info!

 

DOE MEE!

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Wil je meehelpen de repair app uit te bouwen? Hou deze pagina dan in de gaten, of contacteer ons dan op This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Go to Top