Maakbaar Leuven: Herstellen start hier !

REFER-project

Maakbaar Leuven werkt nauw samen met de KU Leuven in het kader van het Europese “REFER” project. Dit project heeft als doel om burgers te informeren over de rol van herstel in een duurzame economie.

Het project bouwt een netwerk op van repair workshops (o.a. de Repair Cafés van Maakbaar) waarbij een educatief element aanwezig is. Tijdens deze repair workshops kunnen mensen hun kleine elektrische en elektronische apparaten samen met onze vrijwilligers herstellen.

De deelnemers zullen interactief geïnformeerd omtrent de aard van de technologie en de materialen in de toestellen die ze bij zich hebben, wat de huidige knelpunten zijn inzake hergebruik, recyclage en materiaal recuperatie en welke acties er nodig zijn op nationaal en internationaal niveau alsook wat de deelnemers en mensen zelf ook al kunnen ondernemen.

Buiten de herstel activiteiten zullen de deelnemers ook kunnen genieten van informatieve sessies die een nieuw kijken proberen te geven in de wereld van producten, herstellen en de materialen die gebruikt worden. Denk aan “tear downs”, het verlengen van de levensduur van je computer, welke materialen zitten er nu juist in mijn harde schijf, en meer. Interesse? In het najaar gaan de eerste sessies van start! Contacteer ons via info(at)maakbaarleuven.be.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Agenda

25 Aug 2019 ;
01:00PM - 05:00PM
Repair Cafe - Maakbar Leuven
07 Sep 2019 ;
02:00PM - 05:00PM
Repair Cafe - Wilsele
03 Oct 2019 ;
06:00PM - 09:00PM
Repair Café Hal5
26 Oct 2019 ;
10:00AM - 01:00PM
Repair Café Wijgmaal

Nieuwsbrief

Schrijf je in!
Please wait

Doe mee

Burgers, organisaties en bedrijven zijn samen aan zet. Doe jij ook mee?

Contacteer ons

 

Go to Top