Nathalie

  • Nathalie herstelt tijdens repair café’s.

Een extra broek zonder al te veel moeite

Welke rol speelt maken in je leven?

Als er iets stuk gaat, eender wat, vind ik het belangrijk om eerst te proberen het te herstellen en het pas weg te gooien als het écht niet te herstellen valt. Zo dragen we allemaal bij tot een iets betere wereld, waarbij we de wegwerpmaatschappij een halt toe roepen.

Ik maak ook graag familie en vrienden gelukkig, want ik stel regelmatig hun kledij bij. Wat in de winkels hangt, heeft meestal nét niet de goede vorm

Wat is je eerste maak/repair-herinnering?

De ouders van mijn vriend hadden nog een oude platenspeler staan. Die werkte niet meer, maar hij heeft dat erfstuk proberen maken en dat is hem ook gelukt. Het zou echt zonde geweest zijn om een nieuwe te kopen, want nu kunnen we genieten van de platenspeler uit zijn jeugd.

Op welk gerepareerde voorwerp ben je het meest trots?

Als ik iets heb gemaakt, of het nu kleding is of mijn fietsband, geeft me dat altijd een gevoel van fierheid! Maar ik ben het meest trots op de jeansbroek die ik nu draag. Die lag een viertal jaar in mijn kast stof te pakken. Het idee was er ooit een nieuwe rits in te laten zetten. Uiteindelijk ben ik gewoon zelf een rits gaan kopen en op een uurtje was de klus geklaard. Nu heb ik er zomaar een extra broek bij, zonder al te veel moeite te moeten doen!

Wie is je eigen repair/maak-held?

Mijn repairhelden zijn alle mensen die meewerken aan repair-cafés. Ik vind het zo mooi wat daar gedaan wordt, hoeveel mensen er met een goed gevoel naar buiten wandelen als iets effectief hersteld is. Samen zijn we sterk!

Het is zo mooi als mensen het repair café verlaten met een goed gevoel