Repair-papers

Door middel van de repair papers delen de werkgroepen van Maakbaar Leuven informatie met elkaar. Iedereen kan deze informatie vrij gebruiken en aanpassen onder eigen naam. Maakbaar Leuven is niet aansprakelijk voor deze informatie. Voor vragen of opmerkingen kan je ons contacteren.

Type NameStatusTaal
OrganisationMaakbaar Leuven Repair Cafe - ModelDraftEnglish 
Repair MethodologyHerstellersplan  DraftDutch
OrganisationHerstelfiches en reglement Maakbaar Leuven DraftDutch 
OrganisationChecklist RC organisatie Draft Dutch
OrganisationRC Flow Flyer Draft Dutch
OrganisationChecklist Corona-proof RC   Draft Dutch
Organisation Corona-proof RC alternatives - presentation Draft Dutch

Repair blog

De herstel blogs van onze herstellers vind je hier!  

Kennis is macht

Wereldwijd blijft een grote hoeveelheid herstel data ongebruikt liggen. Er ligt nochtans een grote kracht in het verzamelen van data over herstelacties. Enerzijds hebben de herstellers grote baat bij toegankelijkheid tot herstel-data of kennis bij anderen. Anderzijds kan deze data ook een uitstekend drukkingsmiddel zijn om overheden of fabrikanten te confronteren met de vaak ondermaatse kwaliteit van consumptiegoederen en hun rol in de wegwerpeconomie. Recent werd een initiatief opgezet (openrepair) om wereldwijd herstel data te "minen" en te structureren, Maakbaar Leuven wil hier mee de leiding innemen.

Onze hersteldata wordt sinds 2018 gelogd met behulp van de Fixometer van Restart.

Verzamelen

De Repair Databank wil data en informatie verzamelen over herstel acties en die breed toegankelijk maken. Op die manier willen we het proces van herstellen naar een hoger niveau  tillen. Dit houdt enkel steek als het verzamelen van herstel-kennis op brede schaal plaatsvindt en ook op grote schaal aangewend wordt. Maakbaar Leuven onderzoekt in samenwerking met KULeuven, duurzaamheids-organisaties  en een professionele partner hoe dit kan bereikt worden.

Doe mee!

Nieuwsgierig naar wat de Kennisbank voor jou kan betekenen, of wil je meehelpen ze uit te bouwen. Contacteer ons dan  op info(at)maakbaarleuven.be.