Maakbaar Leuven: Herstellen start hier!

Nieuws

Krijtbord waar vacature op staat geschreven.

Vacature: MAAKBAAR LEUVEN ZOEKT TWEE PROJECTLEIDERS

•  Projectleider repairbeweging - onderdelenplatform
•  Projectleider burgerbeweging – citizen science

Maakbaar Leuven wil op korte termijn een team van twee projectleiders aanwerven voor de uitbouw van zijn burgerplatform, op basis van twee projecten.
Deze gevarieerde jobs bieden een unieke kans aan geëngageerd personen om mee vorm te geven aan een koploper in de transitie naar een circulaire economie.

3 repair cafés in Repairhub

Heb je thuis een kapot toestel?

👉 Breng je toestel op dinsdag 22 juni, woensdag 30 juni of donderdag 8 juli tussen 19.30 en 21.00 uur naar onze Repairhub.

👉 Onze repairders bekijken of je toestel nog te herstellen is.

Feestdag voor repair

Zaterdag 17 oktober is International Repair Day. Dan staat repareren wereldwijd in de kijker. Doel is benadrukken dat repareren goed is zowel voor milieu en klimaat als voor een veerkrachtige, inclusieve economie. Op de site van Open Repair Alliance vind je een overzicht van alle activiteiten over de hele wereld.

RepairConnects in coronatijden

Onze vrijwilligers staan ook in coronatijden nog steeds klaar met advies en hulp bij je herstelling. Heb je thuis een toestel staan dat niet meer werkt of waar iets mis mee is? Meld het dan aan via RepairConnects en onze herstellers nemen er een kijkje naar!

Herstel coronaproof

Dit weekend schopt Maakbaar Leuven een nieuw seizoen Repair cafés op gang. Na een succesvolle test in HAL 5 blijkt namelijk dat herstellen ook corona-proof kan. “Je mag alleen niet te dicht komen kijken naar wat de hersteller doet.” 

Go to Top