Je hebt iets te herstellen maar je hebt niet het juiste gereedschap of een goede herstelplek? Maakbaar Leuven zet in op "Herstellen toegankelijker en eenvoudiger" maken. Dat kan op verschillende locaties.

Repair Hub

Adres: Stapelhuisstraat 13 - 15, 3000 Leuven
Maakleerplek aan de Vaartkom

Tot eind 2022 zetten Maakbaar Leuven en stad Leuven een Repair Hub op in maakleerplek: een plek waar alles om meer en beter te herstellen aanwezig is.
We focussen op het herstel ter plaatse, maar er kan ook (herstel)materiaal uitgeleend worden. Het wordt een open en inclusieve plek waar Leuvenaars, (sociale) organisaties, bedrijven, professionele en vrijwillige herstellers welkom zijn.
Er zullen heel wat activiteiten opgezet worden vanuit de Repair Hub. Repair Cafés en opleidingen rond herstellen staan al zeker op het programma.

Repair Cafés locaties 2022

Hal 5: Diestsesteenweg 104, 3010 Kessel-Lo - Buurtbar Hal 5

Wijgmaal: Pastoor Bellonstraat 29, 3018 Wijgmaal - BOW cafe van Sportzaal Ymeria

Heverlee: Naamsesteenweg 355, 3001 Leuven - Annuntiaten WZC

MAAKbar

MAAKbar is hét experimenteerlabo van leren herstellen, meer delen, hergebruiken, doorverwijzen naar professionele herstellers en dus steeds minder weggooien. We willen inspireren en iedereen die zelf iets wil ondernemen op vlak van herstellen, upcyclen of delen letterlijk de ruimte geven. 

Wil je graag meewerken aan de werking van MAAKbar? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Volg ons op Facebook
www.maakbar.org

TextielLab

Adres: Tiensevest 60, 3000 Leuven.
Lokaal 301 - 3de verdieping

In het MAAKbar TextielLab kan je terecht voor naaicursussen, workshops rond upcyclen, repairmomenten en zoveel meer rond textiel. Iedere 3de zaterdag van de maand kan je er terecht voor een Textiel Repair Cafés, van 10 – 16u. We zijn enkel open wanneer er activiteiten doorgaan. Check onze agenda op www.maakbar.org.

Gereedschappenbib

Adres: Stapelhuisstraat 13 - 15, 3000 Leuven

Alles begint bij het juiste gereedschap. Maar soms heb je dat maar enkele keren nodig in je leven. Of heb je geen plaats om het te stockeren. Dan is er de MAAKbar Gereedschappenbib. Voor 40 euro per jaar word je lid en kan je onbeperkt materiaal uitlenen. We zijn open op di van 14 – 16u en op za van 10 – 12u. Alle info over ons aanbod en lidmaatschap vind je hier.

Fablab Leuven

Adres: 

Fablab Leuven is een "Open Source Hardware" voor studenten en het brede publiek, zeg maar: een bibliotheek met gebruiksvriendelijke machines om bijna alles te maken in hout en kunststof. 
Het FabLab is gratis als je je kennis deelt met anderen. Je mag dus gratis gebruik maken van de machines, zolang je je resultaten online zet.

Voor Wie?
Voor studenten van de Associatie KU Leuven en voor het brede publiek (nooit voor commercieel gebruik, noch voor schoolopdrachten van niet-Associatie gerelateerde scholen/universiteiten). Meer info kan je hier terugvinden.

Saté

Adres: De Stelplaats - Vuurkruisenlaan Leuven. https://www.stelplaats.be/

Saté is een sociaal atelier voor hout, staal en klein elektronica werk. Saté biedt de mogelijkheid aan leden om naar hartenlust te klussen met professioneel materiaal. Daarbij biedt saté de mogelijkheid recuperatie materiaal te gebruiken voor eigen projecten. 

Het onderhouden en uitbreiden van het atelier, haar werking verder verfijnen en verduurzamen, Het verder organiseren van urban mining activiteiten, het opstarten van een materialenbank en het daarop enten van een verdienstelijking m.b.t bepaalde producten. Zo bekijken we de mogelijkheden plasticverwerkingsmachines te bouwen in samenwerking met OVAM. En zoeken we een stockage ruimte om ontgonnen materialen op te slaan.