Statik en Maakbaar Leuven lanceren repairconnects!

Repair Cafés zijn er tijdelijk niet, maar heel wat vrijwillige repairders staan nog steeds klaar met advies en hulp bij je herstelling. Heb je thuis een toestel staan dat niet meer werkt of waar iets mis mee is? Meld je aan bij repair connects, en laat een expert uit je buurt er naar kijken!

Hoe?

Een defect toestel laat je herstellen. Zo eenvoudig kan de boodschap zijn. 

Slijtage of een plots defect hoeft niet te betekenen dat je toestel richting recyclagepark moet. In heel veel gevallen is herstel, eventueel met een wisselstuk, best mogelijk en kan je nog jarenlang genieten van de geleverde koffie, was- of strijkbeurt.

Met het herstelplatform RepairConnects biedt de repairbeweging Maakbaar Leuven een oplossing om Leuvenaars te helpen bij het herstellen van defecte toestellen. Repair Cafés organiseren kan tijdelijk niet, dit platform biedt een alternatief en kan op termijn een verlengstuk van de repairbeweging worden. Een extra schakel dus om een community van burgers rond herstel vorm te geven.Het platform brengt toestellen en herstellers samen en gaat op zoek naar een goede ‘match’. Samen zoeken jullie naar de geschikte oplossing om het apparaat te herstellen: een videocall, het doorsturen van een bruikbaar filmpje of een andere oplossing.

Maakbaar Leuven brengt sinds 2 jaar vele burgers, organisaties en bedrijven samen om de repairbeweging uit te breiden en haar impact te vergroten. De beweging wil een hefboom zijn voor een stevige repaireconomie in de regio. Herstellen moet opnieuw een bereikbare en evidente keuze worden.

In deze bijzondere tijden zijn solidariteit en delen geen ijdele woorden. Daarom dat de Repair Cafés nieuwe wegen inslaan voor het samen herstellen van kapotte spullen. Nu de repair events afgelast zijn willen eenaantal vrijwilligers hun medeburgers uit de nood helpen met on-line hulp en advies. 

RepairConnects is een initiatief van Maakbaar Leuven ism Stad Leuven en softwarebedrijf Statik. Het project kadert in de opstart van het Europees project Sharepair om in de komende jaren herstellen in Leuven en partnersteden op een hoger plan te brengen: met een Repairgids (on-line),een centraal Repairatelier, 3D-printen van onderdelen voor herstellingen en talrijke andere acties voor een duurzame en circulaire stad.

 

https://www.repairconnects.org/nl